05Mar/17

Portugal

Schitterende Portugese Wijnen

De wijnbouw in Portugal is al eeuwen oud en is een ware schatkamer met vele rassen. De wijnen hebben aan finesse gewonnen, terwijl hun authenticiteit onveranderd gebleven is.

De Albergue do Bonjardim is een klein wijngoed daterend uit het jaar 1756. Het ligt op een hoogplateau omringd door pijnbomen in het geografische midden van Portugal. Het wijnproces is nog steeds hetzelfde gebleven: Gezonde druiven met geconcentreerd sap zonder residuen in granieten bakken laten fermenteren zonder toevoeging van gistcellen. een explosie van kleur, smaak, aroma en een groot bewaarperspectief zijn het resultaat van alle zorg en aandacht voor deze wijn. Door de ambachtelijke vinificatie een heel bijzonder product, vaak vrij donker van kleur met veel fruit en met een droge maar volle complexe smaak.

 

 

02Mar/17

Word Wijnboer!

Een originele gedachte, bruikbaar en gewaardeerd, door wijnliefhebbers?
Wordt (of maak iemand anders) een wijnboer in Portugal

Houd je van goede wijn, word je gefascineerd door alles wat te maken heeft met de productie ervan en besteed je je vrije tijd als een wijntoerist? Dan ben je klaar om deel te nemen aan “Adopteer een wijngaard”, aangeboden door Vinado, die je in staat stelt om een wijnboer te worden door wijnranken te adopteren in het land van je voorkeur. Je kunt de levenscyclus van je planten in de verschillende seizoenen volgen door de wijnboerderij te bezoeken.

Een groene adoptie. Het project “Adopteer een wijngaard” biedt je de gelegenheid om een minimum van 50 wijnranken voor een prijs van € 100,- per jaar, te adopteren.

De boerderij, %naam wijnhuis%, schenkt je, als dank voor de adoptie, ## flessen per jaar. De flessen kunnen persoonlijke etiketten krijgen met je naam, een poëtisch gedicht of een toewijding, waarmee de wijn een mooi cadeau wordt.

Na het tweede opeenvolgende jaar van adoptie, zal de naam van de wijnboer die de wijnplanten adopteert, worden aangebracht op de rij.

We sturen je een nieuwsbrief om je te informeren over de teelt van je wijngaard, maar natuurlijk ben je altijd welkom om je eigen wijngaard te bezoeken door het jaar heen, om te helpen met snoeien, voor het oogsten van de druiven en om de ontwikkeling van je eigen wijn te volgen, tot aan de ontvangst van je eigen flessen.

Inhoud arrangement:

Je ontvangt:

  • een authentiek certificaat van het wijnhuis als bewijs van deelname.
  • een fles wijn 1,5L (Magnum) eventueel voorzien van
  • de opbrengst van jouw wijnranken welke gelijk staat aan 12 flessen wijn per jaar. Deze wordt verzonden naar één adres in Nederland.
  • Periodieke nieuwsbrief waarin je op de hoogte wordt gehouden van alle ontwikkelingen op jouw wijngaard.Optioneel is het mogelijk deel te nemen aan verschillende activiteiten